Hvorfor laver hunden en seng?

Du har måske set nogle hunde ridse, før de lagde sig? De går rundt, rundt i cirkler, skraber og trækker i jorden, inden de hviler. Nogle gange rejser de sig igen, og proceduren begynder igen. Dette kaldes hundesengetøj, ved du hvorfor de gør det?

Når hunden laver en seng, er de færdige uanset overfladen, bløde eller hårde. Det er et naturligt instinkt fra længe siden. Hundens forfædre boede i ly for at være beskyttet mod rovdyr og vejr og vind.

Knuste blade og græs
I lyanen gravede hundens forfædre en grop til at sove i. Gropen har tendens til at være varm og beskyttende om vinteren og kølig om sommeren. Med deres poter skrabet de derefter blade og græs sammen for at lægge sig blidt ned. Hundens trampning rundt omkring soveområdet, inden han går i seng, havde til formål at skræmme farlige dyr, der kunne skjule sig væk, såsom slanger, skorpioner, gnavere og insekter. Trampen gav også duften til plastikken for andre hunde i besætningen.

Giv hundene et tæppe
Med andre ord er hovedårsagen til, at hunden laver senge, at skabe et sikkert og behageligt soveværelse. Hvis du har en hund, der kan lide senge, skal du give hundesengen ekstra tæpper. På denne måde får hunden et udløb for at skrabe sin "bunke med blade og græs" sammen, før den ligger ned.