Vejledning: køb den rigtige hundeseng

Der er meget at tænke på, når man køber en hundeseng. Hvilket materiale? Kan vaskes eller ej? Hvilket design passer derhjemme? Hvilket design og form passer til hunden? Spørgsmålene er ofte mange, her prøver vi at hjælpe dig med de vigtigste ting at tænke over.


Kvalitet
En kvalitets hundeseng holder længe, det gavner både dig og miljøet. Kig efter en seng, der er holdbar og holdbar i både stof og fyld.

Godt materiale
Når du starter fra dig selv, synes du det er rart at sove på skinnende og plastiske materialer? Måske i en kort periode, men ikke i det lange løb. Sørg derfor for at vælge behageligt materiale på sengen, både udvendigt og indvendigt.

Design
Hunden er et familiemedlem som enhver anden person. At de skal have et sted at sove, der er placeret i de centrale dele af hjemmet, er vigtigt både for dem og for os. En grim hundeseng gemmes ofte væk, fordi den ikke passer med resten af hjemmet, men en dejlig hundeseng bliver en del af interiøret i stedet. Se efter tekstiler, der matcher resten af hjemmet, både fordi det er mest behageligt for hunden, men også fordi det giver en dejlig helhed.

Model på hundeseng
Der er hundesenge med høj kant, lav kant eller slet ingen kant. For at vide hvad du skal købe, skal du undersøge, hvordan hunden foretrækker at lægge sig, når den hviler. Hvis det kan lide, når det er stille og roligt omkring, er en højere kant måske mere afskærmende. Kan det lide at ligge og holde styr, måske foretrækkes en seng med en nedre kant? Eller hvis hunden kan lide at ligge strakt ud på siden, er en model uden kant bedst egnet?

Støtte og komfort
Selvom designet og indtrykket af en hundeseng er meget vigtigt, er det stadig vigtigst for os tobenede. Man må ikke glemme indersiden af hundesengen, den der faktisk skal støtte hunden, når den sover. Valget af stof er også vigtigt, fordi mange hunde foretrækker at hvile på bløde tekstiler.

En hundeseng skal:

  • Giver god støtte til hundens krop.
  • Hold form i mange år og timers brug
  • Fyldet skal ligesom hundesengens yderstof og sømme være holdbart og holdbart.

Bæredygtighed og miljø
"Vær bange for vores jord, det er den eneste planet med hunde." Vi er nødt til at tænke på miljøet og de generationer, der vil bo her efter os. En hundeseng med en klar miljøide er god, f.eks. genbrugsfyldning og klare begrænsninger på fabrikken, hvor stofferne fremstilles. Så er det en "dejlig" seng, der er mest skånsom mod både firbenede og tobenede familiemedlemmer.

Vaskbar
Hunde fælder og trækker snavs ind. Det er derfor vigtigt at have en hundeseng, der er let at vaske, helst i en maskine for at gøre det virkelig nemt. Husk bare at beskytte maskinen mod hundehår og groft snavs med en vasketaske.