Drømmer hunden, når den sover - og om hvad?

Vi har alle hørt og set hunde som bjeffer, flagrer med poterne, piger med ørerne, vifter med haler eller endda knurrer i søvn. De skal helt sikkert drømme, men hvad drømmer de virkelig om?

I gennemsnit sover en hund mellem 14-16 timer om dagen. Søvn er afgørende for dem, ligesom det er for os mennesker. Ved hjælp af EEG har forskere undersøgt hundens øjenbevægelser under den såkaldte REM-søvn, den søvnfase, hvor både mennesker og hunde sover dybt. Resultaterne viste, at selv hundens øjne bevæger sig, og musklerne rykker, når de sover, så de ser ud til at drømme på samme måde som vi mennesker.

Når man studerer de bevægelser, som hunden gør i søvn, f.eks. grave, løbe og slikke deres mund, forskerne mener, at de mener, at hundens drømme minder om mennesker - en behandling af, hvad der skete i løbet af dagen. De fleste forskere mener, at hunde endda kan drømme om minder og ting, der skete tidligere i livet, men ingen ved det helt sikkert. På den anden side er det at drømme om det ukendte eller fremtiden en kvalitet, som kun mennesket besidder.

Så er spørgsmålet stadig, om hunden kan drømme mareridt? Hvis hunden kan gøre det, er du ret sikker på, at det ikke er det samme, som vi oplever mareridt. Uanset hvilken type drøm, er det vigtigt ikke at vække hunden, når han drømmer. Hundens REM-søvn er betydeligt kortere end for mennesker og er vigtig for hundens opsving og velvære. For hunde forekommer REM-søvn normalt inden for 15 til 20 minutter efter søvn og kan kun vare et par minutter. Det ser også ud til, at hundenes REM-søvn falder, når de bliver ældre, og at hvalpe drømmer mere end voksne hunde gør.

Vores tip, giv hunden en rigtig behagelig hundeseng og lad den sove dybt og drømme! Se alle vores komfortable og stilfulde hundesenge.