6 tip - hvordan man tager sig af din hundeseng

Ligesom andre møbler og indvendige detaljer er en hundeseng en hjælpeprodukt. Efter langvarig brug er det naturligt, at der opstår slid. For at få din hundeseng til at ældes så pænt som muligt, er det vigtigt at tage sig af det, passe på både inde og ude, ligesom med enhver sofa eller lænestol. Der er ofte en stor forskel på, om du tager dig af din hundeseng eller ej, og levetiden forlænges normalt med flere år.

Vakuum
Støvsug det ofte. Snavs og grus akkumuleres ofte i revner og mellem hynder. For at pleje stoffet er det godt at bruge en dyse til støvsugeren, der er beregnet til møbler.

Ryste
Når hunden hviler på fyldet, er det naturligt, at det kollapser til en vis grad. For at hynderne skal genvinde deres fluffiness, er det godt at ryste dem regelmæssigt. Tag dem ud af sengen og skub dem.

Skift pudens side
Ligesom en sofa kan trækkes ned, hvis du altid sidder samme sted, kan en hundeseng også bæres ujævnt. Dette skyldes, at hunden ofte får sit "yndlingshjørne" eller "yndlingskant" til at hvile imod. Når du stadig ryster puderne, skal du benytte lejligheden til at skifte side og vende dem, så hundesengen slides jævnt.

Pas på stoffet
Vi har valgt stoffer med omhu for at have høj kvalitet og holdbarhed. Vi ved, hvor vigtigt det er, at de er lette at rengøre og holder længe. Hvis det bliver en stor plet, skal du gøre det til en vane at straks fjerne den med en klud med lunkent vand og rengøringsmiddel. Hundesengens kasse kan maskinvaskes i 30 grader, lad den tørre efter vask.

Fjern hundehår
En hundeseng bliver naturligvis fuld af hundehår. Det hele afhænger naturligvis af, hvor meget hunden kaster. For at begrænse hundehår er det godt at børste hunden så ofte som muligt, især i kasteperioder. For at få det ud af sengen anbefaler vi normalt gummihandsker, som du trækker langs stoffet, eller du kan bruge en vinduesskraber. Begge dele er billigere og mere miljøvenlige end f.eks. tøjruller.

Bevar farven
For at opretholde stoffets originale farve er det godt at holde sengen væk fra solens UV-stråler. I det mindste de timer, hvor solen er stærkest. Ellers kan sengen let bleges.