Hvorfor reder hunden seng?

Du har måske set, at nogle hunde graver, før de lægger sig? De går rundt i cirkler, kradser og graver i underlaget, før de går til ro. Nogle gange rejser de sig op igen, og gentager hele showet. Hunden reder seng, men ved du, hvorfor den gør det?

Hunden vil rede seng uanset om overfladen er blød eller hård. Det er et naturligt instinkt fra mange år tilbage. Hundens forfædre levede i huler for at beskytte sig mod rovdyr, vejr og vind.

Samlede blade og græs sammen

I hulen gravede hundens forfædre en fordybning at sove i. Fordybningen var varm og beskyttende om vinteren og kølig om sommeren. Med deres poter samlede de derefter blade og græs for at ligge blødt. Hunden trampede rundt omkring sovepladsen, før den lagde sig til at sove, for at skræmme alle farlige dyr væk, der måtte gemme sig, såsom slanger, skorpioner, gnavere og insekter. Trampingen var også en måde at afmærke sit territorium på.

Giv hunden et tæppe

Med andre ord, hunden reder seng for at få sig en tryg og behagelig soveplads. Har du en hund, der godt kan lide at rede seng, bør du forsyne hunden med ekstra tæpper. På denne måde får hunden et udløb for at samle sin “bunke af blade og græs”, før den lægger sig ned.