Drømmer hunden, når den sover, og om hvad?

Alle har vel hørt og set hunde som bjæffer, sparker med poterne, vifter med ørene, vifter med halen eller endda knurrer i søvne. Det er helt sikkert, at de drømmer, men hvad drømmer de virkelig om?

I gennemsnit sover en hund mellem 14-16 timer i døgnet. Søvn er livsvigtigt for dem, ligesom det er for os mennesker. Ved hjælp af EEG har forskere undersøgt hundens øjenbevægelser under den såkaldte REM-søvn, den søvnfase, hvor både mennesker og hunde sover dybt. Resultaterne viste, at selv hundens øjne og musklerne bevæger sig, når de sover. Så de ser ud til at drømme på samme måde som vi mennesker.

Når man studerer de bevægelser, som hunden laver i søvne (f.eks. grave, løbe og slikke deres mund), så mener forskerne, at hundens drømme er som menneskers. Det er en behandling af, hvad der skete i løbet af dagen. De fleste forskere mener, at hunde endda kan drømme om minder og ting, der er sket tidligere i livet, men ingen ved med sikkerhed. Men at drømme om det ukendte eller fremtiden er en kvalitet, som kun mennesket besidder.

Så spørgsmålet er stadig, om hunden kan have mareridt? Hvis hunden kan dette, kan du være ret sikker på, at det ikke er på samme måde, som vi oplever mareridt. Uanset hvilken type drøm, er det vigtigt ikke at vække hunden, når den drømmer. Hundens REM-søvn er betydeligt kortere end menneskers og er derfor vigtig for hundens vækst og velvære. For hunde forekommer REM-søvn normalt inden for 15 til 20 minutter efter at være faldet i søvn og kan kun vare et par minutter. Det ser også ud til, at hundenes REM-søvn falder, når de bliver ældre, og at hvalpe drømmer mere end voksne hunde.

Vores råd at give hunden en rigtig behagelig hundeseng samt lade den sove dybt og drømme! Se alle vores komfortable og stilfulde hundesenge.