6 tips – sådan vedligeholder du din hundeseng

6 tips – sådan vedligeholder du din hundeseng

Ligesom andre møbler og interiørdetaljer er en hundeseng en brugsgenstand. Ved brug er det naturligt, at slid forekommer. For at få din hunds seng til at ældes så pænt som muligt, er det vigtigt at passe på den og plejer både inder- og ydersiden, ligesom med enhver sofa eller lænestol. Der er ofte en stor forskel i, at passe på din hundeseng, da levetiden forlænges med flere år.

Støvsug
Støvsug den ofte. Der samles snavs og grus i syningerne og mellem puderne. For at pleje stoffet er det godt at bruge en dyse til støvsugeren, der er beregnet til møbler.

Ryste
Når hunden hviler på fyldet, er det naturligt, at sengen delvist kollapser, da fyldet vil klumpe sammen over tid. For at puderne skal genvinde letheden, er det godt at ryste dem regelmæssigt. Tag dem ud af sengen og ryst dem.

Vend puden
Ligesom en sofa kan blive nedsunket, hvis du altid sidder på det samme sted, kan selv en hundeseng blive ujævn. Dette skyldes, at hunden ofte får et “yndlingshjørne” eller “favoritkant”. Når du ryster puderne, skal du sørge for at vende dem, så du skiftevis bruger den ene eller anden side, så hundens seng bliver brugt ligeligt.

Pas på stoffet
Vi har omhyggeligt valgt stof af høj kvalitet for at forlænge holdbarheden. Vi ved, hvor vigtigt det er, at sengene er lette at rengøre og holder i lang tid. Hvis der kommer en stor plet, skal du fjerne den øjeblikkeligt med en klud med lunkent vand og vaskemiddel. Hundesengen tåler vaskemaskine på 30 grader. Husk at lade den tørre, efter vask, før brug.

Fjern hundehår
Man kan ikke komme udenom, at en hundeseng bliver fuld af hundehår. Det afhænger naturligvis af, hvor meget hunden fælder. For at begrænse hundehår er det godt at børste hunden så ofte som muligt, især i efterårsperioder. For at fjerne hundehår fra sengen anbefaler vi normalt gummihandsker, som du trækker langs stoffet, eller du kan bruge en vinduesskraber. Begge dele er billigere og mere miljøvenlige end f.eks. fnugrulle.

Behold farven
For at bevare stoffets originale farve er det godt at holde sengen væk fra solens UV-stråler. Særligt de timer, hvor solen står højest, da den ellers let vil blive bleget.